Hendrik Haan voelt zich thuis!

Zenuwachtig staan we te wachten bij de ingang van Het Erf… vandaag is het zover… Al jaren dromen we over zijn komst. En maandenlang is er door allerlei creatievelingen hard aan gewerkt en vandaag komt hij thuis!!! 

Het verhaal begon een paar jaar geleden, toen Rona Snoek (clustermanager van Groen & Doen) in gesprek raakte met Dirk Aart, de begeleider van de Houtgroep van Centrum 31. Zouden ze een mooie grote haan kunnen maken, voor ons nieuwe theehuis??? Want een haan mag niet ontbreken op Het Erf. Zo’n haan die overal rond scharrelt, binnen en buiten de gebaande paden. Een haan die graag vanuit de hoogte op ons neerkijkt en alles rustig beziet. Een haan die ons voor de voeten loopt en die de ochtend aankondigt, altijd blij met een nieuwe dag…? Natuurlijk, zei Dirk Aart, gelijk enthousiast. En samen met de houtgroep ging hij aan de slag. Een groep creatieve mensen, met verstand van papier en hout, toverde in een paar maanden tijd, een haan te voorschijn. Eerst een kleine en daarna één van twee meter hoog! Prachtig, zeiden wij meteen! Maar kan hij ook tegen wind en regen? Dat komt helemaal goed, zeiden de vakmannen meteen, we vragen de medewerkers van de Waardse Werf of ze hem van metaal kunnen maken! En zo reed in maart 2019 Houten Hendrik richting de werkplaats van de scheepswerf in Heerhugowaard. Weer een paar maanden later was de nieuwe versie van Hendrik klaar, maar nu van metaal, in goud gespoten! 

Op 18 juli werd de 2 meter lange gouden Hendrik op de aanhanger naar Het Erf gereden, waar de werkers van Het Erf klaar stonden om hem te verwelkomen op zijn nieuwe Erf. Z’n sokkeltje stond al klaar, zodat de trotse makers hem daar direct konden plaatsen. Met confetti hebben we Hendrik verwelkomd. En Hendrik beantwoordde zijn nieuwe thuis met een blije Kukelekuu!!! 

Wilt u hem met eigen ogen komen bewonderen? Kom dan op 28 september naar onze burendag! Meer nieuws daarover volgt. 

Lees ook deze berichten!